Mit süssek a meggyből? - tanakodtam magamban. Végignéztem a finom meggyes receptjeim, aztán eszembe jutott, hogy mennyire szeretem a piskótát könnyed joghurtos krémmel, így kreáltam ezt a süteményt. Hasonlít a meggyes joghurttortámhoz, de felteszem ezt is, mert nagyon jól eltaláltam az arányokat, s szeretném rögzíteni, hogy máskor is elkészíthessem. Melegben igen jól tud esni az ilyen könnyed finomság, ha pedig nektek is tetszik, próbáljátok ki! :)
Meggyes joghurtkocka
Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
A joghurtkrémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
5 evőkanál kristálycukor
500 g krémes joghurt (nálam 4 x 125 g Danone krémes natúr joghurt)
2 dl habtejszín
80-100 g porcukor (ízlés szerint)
12 g zselatin
A tetejére:
250 g meggy
1 tasak piros tortazselé
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habot. Ezután rászitáljuk a lisztet, majd laza mozdulatokkal belekeverjük. A masszát egy spatulával belesimítjuk egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. (Végezzünk tűpróbát!)
A vaníliás pudingport 5 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. A habtejszínből kemény habot verünk. A langyosra hűlt pudinghoz hozzáadjuk a krémes joghurtot, a porcukrot és a felvert tejszínhabot.
A zselatinra annyi vizet öntünk, hogy ellepje, majd tűzre tesszük, s meglangyosítjuk (nem szabad forrnia!). A joghurtkrémhez hozzákeverjük a langyos zselatint.
A krémet a kihűlt piskótára öntjük, a tetejét kirakjuk magozott meggyel, majd a hűtőbe tesszük dermedni.
A piros tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük, majd ráöntjük a süti tetejére. A sütit visszatesszük dermedni a hűtőbe, majd utána szépen szeletelhetjük.
Nagyon tetszik a recept, igen finom lehetett a sütid!
VálaszTörlésKöszönöm. Valóban finom volt. :)
TörlésNagyon ügyes vagy, csodás lett!
VálaszTörlésHű, ez nagyon ott van! :)
VálaszTörlésKöszönöm, Juditka! :)
TörlésAnnyira jól mutat és nagyon szépen szeletelted! A második gondolatom az volt, a hozzávalókat olvasva, hogy túl édes a tésztája, de aztán elképzeltem a savanykás, zamatos meggy ízét... Következő gondolat- meg kéne sütnöm!!! :)
VálaszTörlés