Hozzávalók:
A piskótához:
6 darab tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
A tejfölös töltelékhez:
650 g tejföl (nálam 2 darab
20 %-os Tolle tejföl)
40 dkg eper
2 dl habtejszín
30 g zselatin
5-8 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
Díszítéshez:
porcukor
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés:
A tojásokat
kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá
verjük. A sárgájákat a cukorral felverjük. A beleforgatjuk a cukros tojássárgájába,
majd hozzáadjuk a kakaoporral elvegyített lisztet. A piskótamasszát sütőpapírral
bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 12 percig
sütjük. A sütőből kivesszük, lehúzzuk róla a papírt, kihűtjük.
A zselatint
1 dl vízbe beáztatjuk, majd meglangyosítjuk.
A tejfölt a cukorral és vaníliás cukorral elkeverjük. Az epret
feldaraboljuk és beleforgatjuk a cukros tejfölbe. A tejszínt kemény habbá
verjük, hozzákeverjük a vaníliás-epres tejfölt, majd belevegyítjük az alacsony
hőfokon feloldott zselatint.
A piskótát
keresztbe félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a krémmel, ráborítjuk a másik
lapot és 2 órára hűtőbe tesszük. A süteményt porcukorral meghintjük.
Olyan szép, és finom is!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Jól mutat az epres töltelék a két kakaós piskóta között:-) Fincsi lehet!
VálaszTörlésCsodásan néz ki! Az eper sajnos már elért, de elkezdte a málna a pirosodást. Azzal is finom lehet!
VálaszTörlésKöszönöm Nektek! :) Gerdi! Málnával is finom lehet. :)
VálaszTörlés