Most annak az epres pitének a receptjét hoztam, amit az előző bejegyzésemben megemlítettem. Nem tudom megunni az epret, ez a finomság kicsivel több mint egy hete készült, de még tegnap is epres sütit sütöttem. Egyszerűen imádom az epret, rengeteget megtudnék belőle enni. Ez a morzsapite, nagyon könnyű és csodafinom. A rossz hírem viszont az, hogy biztos, hogy
nem lesz elég belőle egy szelet. Nálunk a család egy ültő helyében eltüntette az egész tepsivel. Biztos, hogy máskor is elkészítem. Jó szívvel ajánlom kipróbálásra, nem fogtok csalódni! :)
Forrás: Meglepetés 2015 receptnaptár
Epres morzsapite
Hozzávalók:
30 dkg liszt (én tettem bele egy kis rozslisztet is)
11 dkg kristálycukor
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
15 dkg vaj
fél dl tejföl (én érzésre tettem)
50 dkg eper
2-3 marék búzadara
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük 8 dkg cukorral és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojás fehérjét és a lágy vajat. Kézzel összemorzsoljuk a tésztát. A morzsalékot egyharmad-kétharmad arányban elosztjuk. A nagyobb mennyiséghez hozzákeverjük a tojás sárgáját és a tejfölt. Homogén tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Villával megszurkáljuk és meghintjük búzadarával. A megmosott epret felkockázzuk, egyenletesen a tésztára rakjuk, megszórjuk a maradék cukorral, majd a tésztamorzsával. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Ez aztán finom lehet! Tetszik. Szeretem az epres édességeket :)
VálaszTörlésKöszi. Én is odavagyok az epres finomságokért.
TörlésÚjabb csábítás! :-) Látszik rajta, mennyire finom!
VálaszTörlésKöszi, Gerdi! :)
TörlésHúúú, de megenném a felét! :D
VálaszTörlésHa volna még.... de már nincs sajnos.
Törlés