Ez az epres torta igazán könnyen elkészíthető: kevert
tésztát csinálunk, beledobáljuk az epret, megsütjük, kettévágjuk és megtöltjük
a túrókémmel. Tökéletes süti, ha valami egyszerű, epres sütit szeretnénk. :)
Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
20 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
30 dkg liszt
A töltelékhez:
fél kg túró
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4-5 evőkanál tejföl (attól függ, hogy mennyire krémes a túró)
2 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:
Az egész tojást elkeverjük a cukorral, a vaníliás
cukorral, hozzáadjuk a vajat, s habosra keverjük. Ezután apránként
hozzádolgozzuk a lisztet (ebbe előzőleg beleszórjuk a sütőport, a sót). A
masszát kikent, kilisztezett tortaformába öntjük, majd a tetejére rátesszük az
epret. A tortát előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt a piskóta kettévágjuk és megtöltjük a túrókrémmel.
A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel krémesre keverjük, majd
beleszórjuk a kókuszreszeléket. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a tortát.
Nagyon fincsi lehet az eper a túróval! Nyami! :)
VálaszTörlésSzerintem is tökéletes! Gyors, mutatós, finom. Más nem is kell! :-)
VálaszTörlés