Már
több oldalon találkoztam a Turó Rudi neveztű tortával. A hűtőben találtam fél
kg túrót, s úgy döntöttem elkészítem, a végeredmény egy krémes csokis finomság lett. Bár a pöttyös az igazi, de azért ez is
fincsi. :)
Túró Rudi torta
Hozzávalók:
A piskótához:
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
A krémhez:
fél kg túró
1 dl tejföl
20 dkg porcukor (ízléstől függően)
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl habtejszín
10 g zselatin
1 dl víz
A tetejére:
olvasztott csokoládé
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájákat jó habosra
keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a kakaót is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan
hozzáforgatjuk a kakaós, tojásos részhez. Ezután a lisztet hozzászitáljuk a
kakaós masszához és óvatosan összekeverjük. A masszát beleöntjük egy 24 cm-es
kikent, kilisztezett tortaformába és megsütjük.
A krémhez egy
keverőtálba tesszük a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a
reszelt citromhéjat, majd alaposan kikeverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a túrós
krémhez.
A zselatint beáztatjuk a vízbe, majd a tűzön
meglangyosítjuk és a túrós-tejszínes krémhez keverjük.
A megsült, kihűlt kakaós piskótán a túrós krémet elsimítjuk,
pár órára hűtőbe tesszük, míg teljesen megszilárdul.
Amikor a torta már teljesen megdermedt, kivesszük a
hűtőből, majd bevonjuk a tetejét olvasztott csokoládéval.
Nagyon jól néz ki! Biztos vagyok benne, hogy finom is! :)
VálaszTörlésMindenféle túrósat szeretünk, nekünk is bejönne ez a torta.
VálaszTörlésEgyetértek Marisz minden szavával! :D
VálaszTörlés