Egy szaftos diós muffint hoztam. Már rég sütöttem muffint, pedig szeretem, mivel
gyorsan elkészíthető, ráadásul ezerképpen variálható. Most egy diósat sütöttem, az ihletet ez a muffin adta. Nem volt itthon zabpehely, így helyette a
karácsonyi sütkérezésből megmaradt diót tettem a tésztába. A fehércsoki nem látszik rajta, de benne van. Nagyon finom
lett, egy délután elfogyott az összes. :)
Diós muffin aszalt vörösáfonyával és
fehércsokoládéval
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 10 dkg nádcukor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg aszalt vörösáfonya
- 10 dkg darált dió
- 2 tojás
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
Elkészítés:
A tojásokat
kikeverjük a cukrokkal, a puha vajjal, hozzákeverjük a tejfölt, a diót majd a
szódabikarbónával és sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a tésztába
az apróra vágott csokoládét, és a felaprított aszalt vörösáfonyát is.
A muffinsütőt
papír kapszlikkal kibéleljük és a tésztát a formába kanalazzuk. A sütit előmelegített
sütőben 30 perc alatt megsütjük. (tűpróbával ellenőrizzük!)
Jaj, de guszták! Kaphatok pára belőle? Imádom az áfonyát! :)
VálaszTörlés