A nevének
megfelelően még szilveszterre készítettem ezt a finom aprósüteményt. Az öcsém
kérte, hogy süssek valamit, amit el tud vinni a házibuliba, ahová megy. A receptet
Hankka blogján láttam meg. Több dolog miatt is vonzó ez a linzer: olcsó,
mutatós, elvileg sokáig eláll, s nem utolsó sorban finom is. Ez az aprósütemény nem csak az
ünnepekre készíthető, bármikor jólesik egy bögre tea vagy
kávé kíséretében. :)
Szilveszter sütemény
Hozzávalók: (kb. 80-90 darabhoz)
A tésztához:
Hozzávalók: (kb. 80-90 darabhoz)
A tésztához:
50 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg zsír
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
2 evőkanál keserű kakaópor
Tölteni:
sárgabaracklekvár
A szóráshoz:
porcukor
porcukor
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral. Aztán a lisztet a zsírral elmorzsoltjuk
majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik részhez hozzáadjuk az átszitált
kakaóport, s jól összegyúrjuk. A két tésztacipót külön-külön folpackba csomagolva
fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A cipókat egyenként 2-3 mm vastagra nyújtjuk, 4 centi átmérőjű
pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt
készre sülnek.
Miután kihűltek, a világos korongokat megkenjük sárgabarack lekvárral és
összeragasztjuk egy-egy kakaós koronggal. Porcukorral meghintve tálaltjuk.
Nagyon kis helyesek, minden ünnepi asztalon megállnák a helyüket. :-)
VálaszTörlésTényleg mutatós, szép kekszek!
VálaszTörlésJól néz ki, tetszetős édesség! :)
VálaszTörlésZsírral olyan más, porlós, finom.
VálaszTörlés