Jelentem én még sehogy sem állok a karácsonyi
sütéssel, de a mai nappal megkezdődött a téli szünet, s holnap már neki is
kezdek a sütigyártásnak. A most következő áfonyás aprósütemény az adventi időszakban
készült, amely dobozban hetekig elállt volna, ha nem ettük volna meg hiper gyorsasággal. :) Egy szív alakú szaggatóformával gyorsan, egyszerűen elkészül ez a keksz állagú
vaníliás finomság. Kitűnő karácsonyi aprósüti, készítsétek el
bátran! :)
Vaníliás vörösáfonyás szívek
Hozzávalók:
50 g aszalt vörös áfonya
200 g vaj
3 csomag vaníliás cukor
70 g cukor
2 tojássárgája
1 kávéskanál sütőpor
280 g liszt
100 g darált mandula
Elkészítés:
Felaprítjuk az aszalt vörösáfonyát. Kikeverjük habosra a puha vajat a vaníliás cukorral és a cukorral, hozzákeverjük a tojássárgájákat egymás után. Belekeverjük a mandulát, a lisztet és a sütőport. Ezután beledolgozzuk a feldarabolt áfonyát. Fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük 30 percre.
A pihentetési időt követően a tésztát kinyújtjuk és szív alakú formázóval kiszaggatjuk. A sütiszíveket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kisütjük. A kisült sütiket megszórhatjuk porcukorral.
Helyes kis szívecskék, bátran meg is sütném őket:-)
VálaszTörlésÉn sem állok még sehogy a karácsonyi sütéssel, holnap fogok hozzálátni. De az tuti meglesz, ha más nem is!
De helyesek :))
VálaszTörlésÉn ha most állnék neki, akkor sem maradna karácsonyra - istenien hangzik és néz ki... :-)
VálaszTörlésTetszetős recept, nem csoda, hogy gyorsan eltünő fajta :)
VálaszTörlés