2018. december 16., vasárnap

Fűszeres karácsonyi keksz

Ilyenkor az adventi időszakban nem lehet elég kekszet sütni. Én pedig mostanában nagyon ráálltam a házi készítésű kekszekre. A múlt hétvégén egy ropogós, omlós fűszeres kekszet csináltam, amely a mézeskalács kiváló alternatívája lehet. Ez az ünnepváró illatos keksz fémdobozban karácsonyig is eláll, ha addig meg nem esszük. Vigyázat, nagyon eteti magát! :)

Fűszeres karácsonyi keksz
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 tojássárgája
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
1 kávéskanál sütőpor
csipet só

Elkészítés:
A lisztet kimérjük egy nagy tálba. Hozzáadjuk a csipet sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket és elkeverjük az egészet. A száraz keverékhez hozzáadjuk a felkockázott vajat és elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a két tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk  és egész éjszakára a hűtőbe tesszük. 
Másnap lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd karácsonyi formákkal kiszaggatjuk. A kiszaggatott kekszeket sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha picit halvány a kekszek alja.





1 megjegyzés:

  1. Finom lehet, szépek is lettek, és a képek is nagyon hangulatosak lettek :-)
    A hétvégén nálunk is kekszek készültek, a tésztája kicsit hasonlít is a tiédhez :-)

    VálaszTörlés