2017. november 29., szerda

Könnyed sajttorta diódarabokkal

Eredetileg túrós sütit akartam csinálni, de miután kiöntöttem egy tálba a túrót, észrevettem,  hogy megsavanyodott. Ezután szétnéztem a hűtőbe, az ott talált alapanyagokból született ez a sajttorta, amely nagyon-nagyon finom lett.  A tészta omlós, a krém könnyed, a diódarabok pedig finoman roppannak.



Könnyed sajttorta diódarabokkal
Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg zabpehelyliszt
5 dkg cukor
1 kávéskanál sütőpor
5 dkg vaj
1 tojás

A krémhez:
250 g mascarpone
400 g görög joghurt
2 tojás
3 evőkanál keményítő
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 marék dió nagyobb darabokra vágva

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálba kimérjük és összegyúrjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd  22 cm-es tortaformába igazítjuk.  A tésztát 10 percig elősütjük.
A mascarponét összekeverjük a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral. Ezt követően hozzáadjuk az egész tojásokat, majd a keményítőt is belekeverjük. Ráöntjük a krémet a kissé elősütött tésztára, a tetejét pedig megszórjuk nagyobb darabokra vágott dióval.  
Ezután újra betesszük a sütőbe és kb.  kb 40-45 perc alatt megsütjük. Ha megsült, megvárjuk, amíg kihűl és fogyaszthatjuk.






2017. november 21., kedd

Almás-mákos süti tökmagliszttel

Egy kevert reformsüteménnyel érkeztem, amely zöld, almás és mákos is egyszerre. Egyszerű elkészíteni és nem igényel sok időt. A receptet nem én kísérleteztem ki, itt találtam. Tény, hogy a színe kicsit szokatlan, de alakbarát és nagyon finom süti.

Almás-mákos süti tökmagliszttel
Hozzávalók:
A kevert tésztához:
4 tojás
18 dkg xilit
15 dkg liszt
13 dkg tökmagliszt
6 evőkanál olaj
1 kiskanál fahéj
3 dkg darálatlan szemes mák
1 kiskanál szódabikarbóna
A tetejére:
2 alma kockára vágva 


Elkészítés:
Az almát megpucoljuk és kockákra vágjuk.
A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a kétféle lisztet, a fahéjat, a mákot és szódabikarbónát.  Az egészet összekeverjük, amíg egynemű masszát kapunk, végül beleforgatjuk az almakockákat. A masszát egy kizsírozott tepsibe öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk hűlni.


2017. november 16., csütörtök

Mákos-répás süti

Egy remek mákos sütirecepttel érkeztem, ami nem igényel hosszas előkészületet, az összeállítása pedig csak attól függ, milyen gyorsan tudunk répát reszelni. Rohanós hétköznapokra kiváló finomság, próbáljátok ki!  :)

Mákos-répás süti
Hozzávalók: (20x10-es püspökkenyérformához)
10 dkg őrölt mák
10 dkg reszelt répa
3 tojás
3 evőkanál olaj
10 dkg cukor
csipet só
fél cs. sütőpor
10 dkg liszt

Elkészítés:
A répát lereszeljük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sót és összekeverjük az olajjal meg a reszelt répával. A lisztet, az őrölt mákot, a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a répás részhez. A tésztát sütőpapírral bélelt 20x10-es püspökkenyérformába öntjük és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. (nagyjából 30-35 perc)