Könnyed sajttorta diódarabokkal
Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg zabpehelyliszt
5 dkg cukor
1 kávéskanál sütőpor
5 dkg vaj
1 tojás
A krémhez:
250 g mascarpone
400 g görög joghurt
2 tojás
3 evőkanál keményítő
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 marék dió nagyobb darabokra vágva
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálba kimérjük és összegyúrjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd 22 cm-es tortaformába igazítjuk. A tésztát 10 percig elősütjük.
A mascarponét összekeverjük a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral. Ezt követően hozzáadjuk az egész tojásokat, majd a keményítőt is belekeverjük. Ráöntjük a krémet a kissé elősütött tésztára, a tetejét pedig megszórjuk nagyobb darabokra vágott dióval.
Ezután újra betesszük a sütőbe és kb. kb 40-45 perc alatt megsütjük. Ha megsült, megvárjuk, amíg kihűl és fogyaszthatjuk.
Finom sütemény született a hűtőben talált alapanyagokból! Még szerencse, hogy a túród megsavanyodott :-) :-) és így ez készült.
VálaszTörlésBocsika viccelődésért :-)
Köszönöm. :)
TörlésNagyon finomnak néz ki, a dióval még a karácsonyi menübe is könnyen illeszthető. :-)
VálaszTörlésTényleg finom. Igen,a karácsonyi asztalon is megállja a helyét ez a sajttorta. :)
TörlésDe jól néz ki! Remek recept született a megsavanyodott túró nyomán! :-)
VálaszTörlésIgen. Köszönöm. :)
VálaszTörlés