Ezzel a sós sajtos rágcsálnivalóval kívánok minden kedves Olvasómnak boldog, egészségben és sikerekben gazadag új évet!
Sós sajtos rágcsálnivaló
Hozzávalók:
A tésztához:
100 g zabpehelyliszt
50 g tökmagliszt
50 g liszt (nálam szénhidrát csökkentett)
fél tk só
kevés sütőpor
75 g zsír ( eredetileg 100 g vaj)
1 tojás
kevés víz
A tetejére:
reszelt sajt
Elkészítés:
Egy tálban a lisztet, a zabpehelylisztet, a tökmaglisztet, a sót és a sütőport elkeverjük.
A zsírt elmorzsoljuk a lisztes keverékben. A tojást és annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és négyzeteket szaggatunk belőle. A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített sütőbe toljuk, ahol ahol kb. 10-14 perc alatt megsütjük őket.