Igazán finom, gyors és egyszerű sütemény. Teljes kiőrlésű liszttel igyekeztem egészségesebbé tenni és a cukrot is minimalizáltam. Nekünk nagyon ízlett. Ha tetszik készítsétek el! :)
Ezzel a süteménnyel kívánok minden kedves olvasómnak, bloggertársamnak áldott, békés húsvéti ünnepet!
Vaníliapudingos túrós sütemény
Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás
50 g cukor
50 g finomliszt
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
fél csomag sütőpor
4 evőkanál víz
3 evőkanál olaj
A krémhez:
350 ml tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor + 30 g cukor (ízlés szerint csökkenthető; növelhető)
250 g túró
A tetejére:
csokoládéreszelék
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény
habot verünk.
A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral.
A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral.
A tojássárgájákat a cukorral habosra
keverjük. Hozzáadjuk a vizet, az olajat majd a
sütőporos lisztet. Az így kapott tésztához
szilikonlapáttal óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét.
A piskótatésztát kilisztezett tepsibe öntjük, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése: a vaníliás pudingporból 3 evőkanál cukorral és a tejjel sűrű pudingot főzünk. A túrót krumplinyomón áttörjük, majd belekeverjük a cukrot és hozzáadjuk a sűrű pudinghoz. A krémet simára keverjük, majd rákenjük a kihűlt piskótára. A sütemény tetejét csokoládéreszelékkel díszítjük.
A piskótatésztát kilisztezett tepsibe öntjük, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése: a vaníliás pudingporból 3 evőkanál cukorral és a tejjel sűrű pudingot főzünk. A túrót krumplinyomón áttörjük, majd belekeverjük a cukrot és hozzáadjuk a sűrű pudinghoz. A krémet simára keverjük, majd rákenjük a kihűlt piskótára. A sütemény tetejét csokoládéreszelékkel díszítjük.