Avagy a kölesfelfújt újabb felvonása. Már korábban többször készítettem köleskochot, mivel egészséges és finom is. Ezt most kakaóval ízesítettem, epret kevertem bele és tortaformában sütöttem. :)
Kakaós köleskoch eperrel
Hozzávalók:
A felfújthoz:
20 dkg köles
5 dl tej
5 evőkanál cukor
3 evőkanál kakaópor
pici só
3 tojás
1 evőkanál búzadara
A tetejére:
250 gramm eper
Elkészítés:
Az előző este beáztatott kölest kétszer megmossuk, lecsepegtetjük,
majd egy edénybe tesszük és ráöntjük a tejet. Hozzáadjuk a kakaót, a
cukrot és a sót. Tejberizs állagúra főzzük.
Amíg hűl,
szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjéből kemény habot verünk.
Ha kihűlt a
kakaós köles belekavarjuk a tojássárgákat, majd jól elkeverjük.
Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot és hozzáadjuk
az 1 evőkanál búzadarát. A legvégén belekeverjük az epret is.
A masszát kizsírozott, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 30-40 percig sütjük. Mielőtt kivesszük
végezzünk tűpróbát!
Nagyon jól néz ki, és így gyümölccsel biztos még finomabb :-)
VálaszTörlésKöszönöm. Igen, az eper feldobja. :)
VálaszTörlés