Szeretem a kevert süteményeket, mert gyorsak és elronthatatlanok. Ez a banántorta is ilyen, szaftos és kellemes textúrájú sütemény. :) A vörös áfonya nagyon szuper benne. Próbáljátok ki, én már kétszer is megsütöttem. :)
Vörös áfonyás banántorta
Hozzávalók:
2 darab banán ( 140 g)
25 dkg liszt (5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt volt)
1 tasak sütőpor
5 evőkanál olaj
5 dkg cukor
2 db tojás
5 evőkanál tej
8 dkg aszalt vörös áfonya
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban a lisztet és a sütőport összekeverjük. A banánokat botmixerrel pépesítjük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a banánpürét, a tejet, az olajat és az egészet összekeverjük. Ezután belekeverjük a sütőporos lisztet, s egynemű tésztává dolgozzuk. Ezt követően a masszába beleszórjuk az aszalt vörös áfonyát.
A tortaformába sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a kész tésztát. Előmelegített sütőben sütjük kb. 20-25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e a sütemény.
Tipp: A tortát megszórhatjuk porcukorral vagy leönthetjük csokimázzal.