A köles nemcsak köretnek kiváló, hanem finom kása illetve felfújt készíthető belőle. Pár napja egy finom cukormentes kölesfelfújtat sütöttem túróval és körtével. A tápláló, fehérjedús finomságot reggelire fogyasztottam, de szerintem bármikor ehetjük, amikor jól esik.
Túrós kölesfelfújt körtével
Hozzávalók:
A tésztához:
100 g köles
csipetnyi só
édesítőszer
kevés őrölt fahéj
2 dl víz
2 dl tej
250 g túró
2 tojás
A tetejére:
3 körte
Elkészítés:
A megmosott kölesre ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a csipetnyi sót, a fahéjat, az édesítőszert, majd félpuhára főzzük a kölest. Ezután a tejet is beleöntjük és teljesen megfőzzük a kölest.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat elkeverjük a langyosra hűlt köleskásában. A túrót áttörjük és hozzákeverjük a köleshez. Habverő segítségével a két tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a túrós köleshez.
A masszát egy kivajazott, kilisztezett kisebb sütőtálba simítjuk. A körtéket meghámozzuk és felszeleteljük. A körteszeleteket a túrós kölestészta tetejére tesszük és a süteményt előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Nagyszerű reggelid volt, a körte egy nagyon finom gyümölcs, frissen fogyasztva és sütiben is! 😋
VálaszTörlésKöszönöm! :) Egyetértünk, a körte nagyon finom! :)
VálaszTörlés