2022. szeptember 25., vasárnap

Epres-kókuszos túrókocka (sütés nélküli)

A hűtőben helyet kellett felszabadítani, ezért az eper felhasználásához ki kellett találnom valamit. Árválkodott otthon egy doboz kókusztej is, így a kettőt házasítva született ez a sütés nélküli finomság. Aki szereti a krémes sütiket, az nem fog csalódni. 😊


Epres-kókuszos túrókocka

Hozzávalók:

A kakaós tésztához:

60 g háztartási kekszpor (nálam cukormentes)

40 g kókuszliszt

1,5 evőkanál kakaópor

35 g vaj

édesítő ízlés szerint


Az epres túrókrémhez:

250 g túró

200 g eper

édesítőszer

8 g zselatin


A kókuszos túrókrémhez:

250 g túró

200 g kókusztej

édesítőszer

11 g zselatin


Elkészítés:

A kekszport, a kókuszlisztet és a kakaót összekeverjük. Hozzáadjuk az édesítőt, majd a vajjal elmorzsoljuk. A tésztát egy kisebb kerámiaformába nyomkodjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.

Az epret botmixerrel pürésítjük. Egy tálba tesszük a túrót, majd hozzákeverjük az eperpürét és az édesítőt.  Az egészet botmixer segítségével krémesítjük. A zselatint beáztatjuk egy kevés vízbe, majd ha megdagadt, meglangyosítjuk. A zselatint hozzákeverjük az epres krémhez és kakaós kekszalapra öntjük. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.

A túróhoz hozzáadjuk a kókusztejet és az édesítőszert, majd botmixerrel krémesítjük. A zselatint beáztatjuk egy kevés vízbe, majd ha megdagadt, meglangyosítjuk. A zselatint hozzákeverjük kókuszos-túrós krémhez, majd a megkeményedett epres túrókrémre öntjük. A süteményt visszatesszük a hűtőbe legalább 2 órára.


6 megjegyzés:

  1. Csábító sütemény, finom krémes, nagyon guszta! És ezek a pasztell szinek.... nagyon szép! 😊

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  3. Telitalálat lett ismét, az ilyen habos-krémes sütik jöhetnek bármikor. :-D

    VálaszTörlés