2020. február 19., szerda

Joghurtdesszert eperrel

Bár nincs eperszezon, valószínűleg másnál is lapul a fagyasztóban egy kis tartalék ebből a finom gyümölcsből. Gyors desszertet szerettem volna készíteni, így született ez az egészséges epres finomság.


Joghurtdesszert eperrel
Hozzávalók: (1 pohárhoz)
két-három evőkanál kakaós kekszmorzsa
150 g görög joghurt
édesítő ízlés szerint
50 g eper

Elkészítés: 
A kakaós kekszmorzsát a pohár aljára tesszük.  A  fagyasztott epret hagyjuk kiolvadni, majd botmixer segítségével pürésítjük, majd ízlés szerint édesítjük. A  natúr joghurtot az édesítővel elkeverjük, majd nagy részét a kakaós kekszmorzsára kanalazzuk. A  kekszre ráöntjük a joghurtot, ezután a pürésített epret, majd rátesszük a a maradék joghurtot. A pohárkrém tetejét egy szem egész eperrel díszítjük. Hűtőbe tesszük, majd elfogyasztjuk. 



4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, finom lehet, egyszerű de nagyszerű édesség! De jó is lenne, ha itt lenne már az eperszezon 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! :) Nagyon várom az eperszezont én is!

      Törlés
  2. Hmmm, ide egy nagy pohárral... ;-DD

    VálaszTörlés