Bár nincs eperszezon, valószínűleg másnál is lapul a fagyasztóban egy kis tartalék ebből a finom gyümölcsből. Gyors desszertet szerettem volna készíteni, így született ez az egészséges epres finomság.
Joghurtdesszert eperrel
Hozzávalók: (1 pohárhoz)
két-három evőkanál kakaós kekszmorzsa
150 g görög joghurt
édesítő ízlés szerint
50 g eper
Elkészítés:
A kakaós kekszmorzsát a pohár aljára tesszük. A fagyasztott epret hagyjuk kiolvadni, majd botmixer segítségével pürésítjük, majd ízlés szerint édesítjük. A natúr
joghurtot az édesítővel elkeverjük, majd nagy részét a kakaós kekszmorzsára kanalazzuk. A kekszre ráöntjük a joghurtot, ezután a pürésített epret, majd rátesszük a a maradék joghurtot. A pohárkrém tetejét egy szem egész eperrel díszítjük. Hűtőbe tesszük, majd elfogyasztjuk.
Nagyon guszta, finom lehet, egyszerű de nagyszerű édesség! De jó is lenne, ha itt lenne már az eperszezon 😊
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! :) Nagyon várom az eperszezont én is!
TörlésHmmm, ide egy nagy pohárral... ;-DD
VálaszTörlésMajd ha újra készül ..... :-DD
Törlés