2020. február 25., kedd

Almás fahéjas zabkeksz

Már néhányszor kitértem az otthon készített keksz minden előnyére, így most erről nem írok. Ez a zabkeksz nem a ropogós, hanem inkább a puhább fajta. Nagyon finom és süléskor ínycsiklandó illatok lengik be a konyhát. :)



Almás fahéjas zabkeksz
Hozzávalók:
10 dkg apró szemű zabpehely
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 nagyobb alma reszelve
10 dkg vaj
1 egész tojás
3 evőkanál cukor
fél tasak sütőpor
1 kiskanál fahéj
1 marék mazsola
egy csipet só


Elkészítés:
Egy nagyobb tálba szórjuk a zabpelyhet, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót. Minden összetevőt összekeverünk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Ezután a mazsolát is beleszórjuk.  Beleütjük a tojást, majd a vajat is hozzáadjuk és az egészet összedolgozzuk. Amikor összeállt a tészta, a kezünkkel kis gombócokat formázunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk és egy kanállal lelapogatunk. A kekszeket előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon ínycsiklandozóan néz ki és milyen egyformák! :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszták, ennivalóan finomak lehetnek 😊

    VálaszTörlés
  3. Ez kókusz zsírral ,v kókusz olajjal is jó-? A vaj helyett

    VálaszTörlés
  4. Ez kókusz olajjal is jó? A vaj helyett

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem működik kókuszolajjal is. Próbáld ki! Nem hiszem, hogy gond lenne.

      Törlés