Chiapuding áfonyás joghurttal
Hozzávalók: (1 pohárhoz)
A chiapudinghoz:
2 dl tej
3 evőkanál chia mag
édesítő ízlés szerint (eritritet használtam)
Az áfonyás joghurthoz:
200 g görög joghurt
100 g áfonya
édesítő ízlés szerint (eritritet használtam)
Díszítéshez:
néhány szem áfonya
Elkészítés:
A kimért tejbe belekeverjük az édesítőt és a chiamagot, majd alaposan elkeverjük és egy
éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy a magok megduzzadjanak.
Másnap
a megmosott áfonyát botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk az édesítőt
majd alacsony lángon felfőzzük. Az áfonyaszószt összekeverjük a görög joghurttal. A pohár aljára tesszük a chiapuding felét majd rákanalazzuk az áfonyás joghurt felét, majd rátesszük a maradék chiapudingot, végül az áfonyás joghurttal fejezzük be a rétegezést. Díszítésként néhány szem áfonyát teszünk a
tetejére.
Ismét csodás finomságot készítettél :-)
VálaszTörlésKöszönöm. :)
TörlésEgyik finomabb, mint a másik! Jól összeraktad őket!A kép is gyönyörű!
VálaszTörlésKöszönöm. :)
Törlés