Eperjoghurtos szelet
Hozzávalók:
A piskótához:
2 tojás
2 evőkanál eritrit
2 evőkanál mandulaliszt
1 kávéskanál útifűmaghéj
Az epres krémhez:
400 g görög joghurt
200 g eper
2-3 evőkanál folyékony édesítő (ízlés szerint)
10 g zselatin
Díszítéshez:
pár szem eper
Elkészítés:
A
tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A
tojássárgákat az eritrittel habosra verjük, majd óvatosan
hozzáforgatjuk a tojáshabot. Ezután hozzákeverjük a mandulalisztet, majd
az útifűmaghéjat is belekeverjük. Egy püspökkenyérformát sütőpapírral kibélelünk majd a mandulalisztes piskótamasszát egy spatulával egyenletesen belesimítjuk. A piskótát előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
Az epret megmossuk és botmixer segítségével pürésítjük. A joghurtot az édesítőszerrel kikeverjük, majd hozzáöntjük az eperpürét és az
egészet összekeverjük. A zselatint egy kis lábasba szórjuk, ráöntünk
annyi vizet, hogy ellepje és hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ezt követően a
zselatint kis lángon meglangyosítjuk, majd belekeverjük az epres joghurtkrémbe.
Ezután az epres joghurtkrémet ráöntjük a kihűlt piskótalapra. A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük dermedni, tálaláskor eperrel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése