2019. július 20., szombat

Eperjoghurtos szelet

Július első hetében még sikerült finom magyar epret vennem a piacon, volt otthon görög joghurt, így ezekből könnyű nyári süteményt készítettem. Nagyon finom és a kalóriák miatt sem kell aggódni.



Eperjoghurtos szelet
Hozzávalók:
A piskótához:
2 tojás
2 evőkanál eritrit
2 evőkanál mandulaliszt
1 kávéskanál útifűmaghéj

Az epres krémhez:
400 g görög joghurt
200 g eper
2-3 evőkanál folyékony édesítő (ízlés szerint)
10 g zselatin

Díszítéshez:
pár szem eper

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat az eritrittel habosra verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot. Ezután hozzákeverjük a mandulalisztet, majd az útifűmaghéjat is belekeverjük. Egy püspökkenyérformát sütőpapírral kibélelünk majd a mandulalisztes piskótamasszát egy spatulával egyenletesen belesimítjuk. A piskótát előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

Az epret megmossuk és botmixer segítségével pürésítjük. A joghurtot az édesítőszerrel kikeverjük, majd hozzáöntjük az eperpürét és az egészet összekeverjük. A zselatint egy kis lábasba szórjuk, ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje és hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ezt követően a zselatint kis lángon meglangyosítjuk, majd belekeverjük az epres joghurtkrémbe. Ezután az epres  joghurtkrémet ráöntjük a kihűlt piskótalapra. A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük dermedni, tálaláskor eperrel díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése