2018. április 23., hétfő

Narancskrémes sütemény

A blogon már van egy narancskrémes szelet, itt található. Ez a süti viszont sokkal narancsosabb, puha kakaós piskótán selymes narancsos mascarponés krém van. Nem kell vele sokat bíbelődni és isteni! :)

Narancskrémes sütemény
Hozzávalók:
A kakaós piskótához:
3 tojás
1 dl tej
0,7 dl olaj
12 dkg liszt
10 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó

Narancskrémhez:
2 tasak vaníliás pudingpor
6 dl narancslé
250 g mascarpone
80 g cukor

Díszítéshez:
csokoládéreszelék

Elkészítés:
A kakaós piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk.  A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. A lisztet összevegyítjük a kakaóporral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos részhez és összekeverjük. Az így kapott tésztához szilikonlapáttal óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét. 
A piskótatésztát kilisztezett tepsibe öntjük, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. 
A krém elkészítése: a vaníliás pudingporból 6 evőkanál cukorral és a narancslével sűrű pudingot főzünk. A meleg pudingba belekeverjük a mascarponét és a maradék cukrot, majd simára keverjük. A narancsos krémet a kihűlt piskótára kenjük, a sütemény tetejét csokoládéreszelékkel díszítjük. 


1 megjegyzés: