Mostanában nagyon rászoktam a házi kekszek sütésére, nem is vásárolok boltit. Gyorsan összeállítható a tésztájuk, és tudom, hogy miből készülnek. Tavaszi kirándulásokra, reggeli kávéhoz, tízóraira vagy uzsonnára is tökéletes megoldás. Én a munkahelyemre is szívesen viszem. Ez a zabpelyhes keksz kakaóval és dióval készült, nagyon finom. :)
Kakaós-diós zabkeksz
Hozzávalók:
10 dkg darált dió
15 dkg apró zabpehely
15 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
1 kanál kakaópor
1 kiskanál sütőpor
1 kanál kakaópor
15 dkg vaj
1 tojás
10 dkg cukor
Elkészítés:
Az összes száraz hozzávalót egy nagy tálba szórjuk és elvegyítjük. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk. Ha nem akarna összeállni, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejet. A tésztát fóliába csomagoljuk és fél óráig pihentetjük.
A pihenés után a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszés szerinti formára szaggatjuk a kekszeket, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Előmelegített sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük és hagyjuk a tepsin kihűlni.
A kekszeket légmentesen záródó dobozba tároljuk.
A kekszeket légmentesen záródó dobozba tároljuk.
Biztos ez is nagyon finom, mint a többi zabkekszed :-) És tényleg igaz, amit írsz is, tudod hogy mi van benne....
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! :)
VálaszTörlés