2018. február 18., vasárnap

Csokoládépudingos sütőtöktorta

Az ősz és a tél egyik kedvenc csemegéje a sütőtök. Múlt héten szombaton sütöttem egy szép darabot, de nem volt túl édes, ezért nem akarta senki megenni. Hétfő este 8 óra körül úgy döntöttem, hogy megmentem a hűtőben kallódó sütőtököt és nekiálltam sütni. Este fél 10 körül el is készült ez a csokipudingos sütőtöktorta. Finom fűszeres lett, a sütőtök és a csoki párosa egy falatka kényeztetés. :) 

Csokoládépudingos sütőtöktorta
Hozzávalók:
A tésztához:
3 tojás
20 dkg sütőtökpüré
10 dkg cukor (nálam a fele eritrit volt)
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék 
25 dkg liszt
5 evőkanál olaj
1 tasak sütőpor
5 dkg csokidarabkák

A csokoládépudinghoz:
2 tasak étcsokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
7 dl tej

Elkészítés:
Egy tálban a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőtökpürét, az olajat és jól összekeverjük.  Egy másik tálba kimérjük a lisztet, összekeverjük a mézeskalács fűszerkeverékkel és a sütőporral. Ezután a fűszeres-sütőporos lisztet összekeverjük a sütőtökös résszel, majd a masszát egy 20 cm-es tortaformába simítjuk. A tészta tetejére csokidarabkákat szórunk. A sütőtöktortát 175 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A pudingporokat a cukorral 1,5-2 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet. Kis lángon állandó kevergetés mellett főzzük amíg besűrűsödik a puding.

A megsült és kihűlt sütőtöktortát kivesszük a formából és 3 felé vágjuk.  Az alsó lapra rákenjük a csokipuding felét, rátesszük a második lapot, rásimítjuk a maradék pudingot, majd rátesszük a harmadik, csokidarabkás piskótalapot. Ha a puding megkötött szeletelhetjük a tortát.



 

2 megjegyzés:

  1. De guszta lett, ügyesen megoldottad a sült tök felhasználását! Finom lehetett a csokival :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Igen a csoki és a sütőtök jól passzolnak. :)

    VálaszTörlés