Sajtos rudak
Hozzávalók:
A tésztához:
45 dkg liszt (25 dkg finomliszt és 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt)
20 dkg zsír
1 csapott evőkanál só
kb. 10 dkg tejföl
Tetejére:
1 tojás kenni
15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük, majd a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadunk annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. A tésztát folpackba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és rudakra vágjuk. A rudak tetejét lekenjük tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
De szeretem őket! Jobban, mint az édeset. Sokféle receptet kipróbáltam már. Van kedvenc is. De ilyet talán még nem sütöttem. Ez lesz a következő! :-)
VálaszTörlésNagyon örülnék, ha megsütnéd. Én is szeretem az ilyen sós rágcsákat. :)
VálaszTörlés