2017. december 23., szombat

Mézeskalács (rögtön puha) - BOLDOG KARÁCSONYT!

A karácsony örök elmaradhatatlan süteménye a mézeskalács. Ez a recept nagyon hasonló, ahhoz, ami már fent van a blogon, itt. Mindkettő nagyon szuper recept, mert a zsírtól rögtön puha lesz.

Ezekkel a mézeskalácsokkal kívánok minden kedves olvasómnak és bloggertársamnak boldog, áldott békés karácsonyt!


Mézeskalács (rögtön puha)
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 tojássárgája
15 dkg zsír
3 evőkanál méz

A kenéshez:
1 tojás

Díszítéshez:
készen kapható cukormáz

Elkészítés:
Egy nagy tálban a lisztet, a porcukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket és a szódabikarbónát összekeverjük. Hozzáadjuk a zsírt, a mézet és a tojássárgáját, majd kézzel alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk, míg tésztává összeáll. Fóliába csomagoljuk, és egész éjszakára a hűtőbe tesszük.

A pihenés után lisztezett felületen 5 mm vastagra nyújtjuk, majd a kívánt formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és lekenjük őket tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük őket. Amikor kihűltek,  a mézeskalácsokat tetszés szerinti kidíszítjük cukormázzal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése