Villámgyors kakaós csiga (túrós tésztából)
Hozzávalók:
A túrós tésztához:
25 dkg túró
25 dkg
liszt
fél dl tej
5 evőkanál
olaj
10 dkg
porcukor
csipet só
fél csomag
sütőpor
A töltelékhez:
3 evőkanál
olaj (a tészta kenéséhez a töltelék alá)
4 púpos
evőkanál porcukor
2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
Botmixerrel a
túrót és a porcukrot krémesre keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd az
olajat. Ezután kézzel beledolgozzuk a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet
és összegyúrjuk.
Enyhén
lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra (kb. 5 mm vastagra) és
az olajjal vagy olvasztott vajjal lekenjük, majd megszórjuk a porcukor és a
kakaópor keverékével. A tésztát feltekerjük és kb. 2 cm-es csigákat vágunk
belőle.
A csigákat sütőpapíros
tepsire tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A sütési idő függ a sütő típusától. Nekem gázsütőm van, 20 percig sütöttem, légkeveréses sütőben 10 perc alatt megsül.
Ne süssük túl, inkább maradjanak fehérebbek a csigák,
hogy puhák maradjanak és a töltelék ne száradjon ki.
Nagyon guszták, és tényleg hamar elkészült :-)
VálaszTörlésKöszi. :)
VálaszTörlésLegegyszerűbb csiga recept! Nagyon finom!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! :)
Törlés