Egyszerű diós piskóta, amely pillekönnyű és ellenállhatatlanul finom. Én most aszalt vörös áfonyával sütöttem, de variálhatjuk fantáziánk szerint. A forrását már nem tudom. Régen firkáltam le valahonnan, de érdemes volt, mert remek recept.
Pillekönnyű diós piskóta
Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg cukor
10 evőkanál víz
15 dkg liszt
15 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
1 evőkanál vanília kivonat
aszalt vörös áfonya (bármilyen más aszalvány vagy gyümölcs)
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd belekanalazzuk a vizet és a vanília kivonatot. A lisztet, a diót és a sütőport összekeverjük, majd az egészet hozzávegyítjük a tojássárgájás részhez. Ezt követően a keményre vert habot beleforgatjuk a masszába. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a tetejére szórjuk a vörös áfonyát. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Tűpróba!
Finom lehet a sok gyümölccsel, no meg a dióval!
VálaszTörlésHa van kedved, gyere hozzám játszani :-)
http://katalin-konyha.blogspot.hu/2016/11/6-eves-blogom-es-jatek-karacsonyi.html
Bizony ám! :) Köszi az invitálást, ha lesz időm akkor megpróbálok részt venni a játékodon. :)
Törlés