2016. február 26., péntek

Reszelt túrós ~ Túrós-kakaós kocka

Omlós kakaós tésztaréteg között krémes túrótöltelék. A reszelt túróst gondolom, sokan ismeritek, én nagyon szeretem ezt a kakaós-túrós sütit. Még tavaly készítettem valamikor, a bejegyzés már egy ideje ott lapult a piszkozatok között, most megosztom Veletek a saját bevált receptemet. Csodás süti, ajánlom hétvégére mindenkinek! :)



Reszelt túrós ~ Túrós-kakaós kocka
Hozzávalók:
Tésztához: 
35 dkg liszt 
fél csomag sütőpor 
16 dkg porcukor 
20 dkg vaj/rama 
3 evőkanál kakaó 
1 tojás 
1 evőkanál tejföl

Töltelékhez: 
50 dkg túró 
15 dkg cukor 
1 tasak vaníliás cukor 
3 tojás 
3 evőkanál búzadara/keményítő 
1 citrom reszelt héja


Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a kakaót, a tojást és a tejfölt. Majd alaposan összegyúrjuk, kettéosztjuk a tésztát, és fél órára a fagyasztóba tesszük. Ezt követően egy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és az aljára reszeltjük a kakaós massza felét.

A töltelékhez a túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, a búzadarát, a citrom reszelt héját. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és végül hozzáforgatjuk a töltelékhez. Ezt a krémet eloszlatjuk egyenletesen a  tepsiben lévő tésztán, ráreszeljük a kakaós massza másik felét, és előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt megsütjük.


7 megjegyzés:

  1. Micsoda guszta képek! Kedvem lenne beleharapni :-)

    VálaszTörlés
  2. Ó, ez a sütemény régi nagy kedvencem!! :)

    VálaszTörlés
  3. Mi is nagy rajongói vagyunk, de leginkább Fiam kedvence. Régebb minden ünnepre meg kellett sütni a kedvéért. Az utóbbi időben már nem rendeli, de ha mégis megsütjük, rájár rendesen! :-)

    VálaszTörlés