Már régóta várat magára ez a bejegyzés, most sort kerítek rá. Ennek a pizzás finomságnak a receptjét még nyáron próbáltam ki, de azóta már többször megsütöttem az öcsém kérésére. Szerinte finomabb, mint a pizzás csiga, mert a tésztájába is vannak fűszerek. Tényleg isteni, tökéletes vendégváró, amivel kezdő háziasszonyok is bátran próbálkozhatnak, biztos sikerre számíthatnak vele! :)
Pizzás rúd
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
1 tojássárgája
1,5 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 dl tejföl
5 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál cukor
fél evőkanál só
késhegynyi bors
1 kiskanál oregánó
1 kiskanál bazsalikom
1 kiskanál rozmaring
A tetejére:
pizzakrém
10-12 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A langyos tejben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk
az élesztőt, elkeverjük és megvárjuk míg felfut az élesztő. Egy nagy tálban a szitált
liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, a tojássárgáját, a sót, a
fűszereket, a vajat, majd az egészet jól összedolgozzuk, s jól kidagasszuk.
Ezután a
tésztát 30 percig langyos helyen pihentetjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd
téglalapra nyújtjuk, 1,5-2 cm vastagra. Megkenjük pizzakrémmel, csíkokra vágjuk
(én 8-10 cm-re), a tetejüket pedig sajttal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt
tepsire rakjuk őket, előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 15-20 perc
alatt megsütjük.
Második sütés |
Szuper recept, nálunk is nagy sikere lenne! :-)
VálaszTörlésKészítsd el! Nem fogtok csalódni!
TörlésDe szépek! A pizzafélék nálunk is nagy kedvencek, biztosan ez is ízlene. Ha pizzát sütök, én is szoktam fűszereket tenni a tésztájába. Általában zsályát és bazsalikomot, a töltelékre meg jön az oregánó és a kakukkfű :-)
VálaszTörlésKöszi! A pizzának a fűszer a lelke, szerintem. :)
TörlésKülönleges, nekem is tetszik az ötlet :)
VálaszTörlés