Egy üdítően citromos sütit hoztam, mely gyorsan összeállítható. Négy tojásból puha piskótát sütünk, majd ráöntjük a tejszínes-citromos krémet. Egy könnyed finomság igazán citromos krémmel! :)
Citromos szelet
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl citromlé
3 dl víz
8-10 dkg cukor
2 dl habtejszín
15 g zselatin
Elkészítés:
A
tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
Egy másik tálban a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A
habot óvatosan a tojássárgákhoz vegyítjük,
és beleszitáljuk a lisztet. A
tésztát sütőpapírral borított vagy vajjal kikent, lisztezett
tepsibe öntjük, és mérsékelten előmelegített
sütőben megsütjük. (tűpróbát végzünk)
Elkészítjük a krémet. A vizet és a citromlevet összeöntjük. A pudingport kikeverjük a cukorral, majd a citromleves keverékkel felfőzzük. A tejszínhabot kemény habbá verjük és a kihűlt pudingba forgatjuk. A zselatint pici vízben feloldjuk, majd meglangyosítjuk és a krémhez adjuk.
A krémet ráöntjük a piskótára és hűtőbe tesszük dermedni.
Valóban nagyon üde süti :-)
VálaszTörlésNagyon tetszik a recept és finom lehet a süti is :)
VálaszTörlésKellemesen citromos lehet, szeretném!
VálaszTörlés