2019. december 19., csütörtök

Banános-diós szelet

Van már banános püspökkenyér a blogon, kettő is, itt, meg itt. Mindkettő finom. Amit most hoztam, az karácsonyi hangulatú fűszerrel, fahéjjal és szegfűszeggel van ízesítve. Sütésekor mennyei illatok lengik be a konyhát, ami elhozza a karácsony varázsát. Aki nem akar bonyolult sütikkel bajlódni, az a karácsonyi asztalra is bátran elkészítheti, nem fog csalódni.


Banános-diós szelet
Hozzávalók:
A kevert tésztához:
15 dkg cukor
3 tojás
25 dkg liszt
2 kiskanál sütőpor
6 dkg darált dió
0,5 dl olaj
20 dkg  banánpüré
0,5 dl tej
kis kanál őrölt fahéj
kis kanál őrölt szegfűszeg

Díszítéshez: 
1 marék felezett dió

Elkészítés:
A cukrot az egész tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a banánpürét, az olajat és elkeverjük.
Egy tálban a lisztet, a sütőport, a darált diót, a szegfűszeget és a fahéjat összevegyítjük, majd a nedves részhez keverjük. A püspökkenyér formát sütőpapírral kibéleljük, majd a banános-diós tésztát beleöntjük, majd elsimítjuk. A tetejét felezett diószemekkel kirakjuk. A süteményt előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük. (kb.30-35 perc)



3 megjegyzés: