2019. augusztus 19., hétfő

Sárgadinnyés joghurttorta

A nyár a gyümölcsös joghurttorták szezonja, bár én minden időszakban készítem őket, mert nagy kedvenceim ezek a könnyed finomságok. Nemrég egy sárgadinnyés változatot készítettem diós-cukormentes piskótával. Miután elkészült a torta alig bírtam magammal és egy kicsit hamarabb felvágtam, mint kellett volna, ezért áll a olyan "részegesen" a tortaszelet az utolsó képen.  :) 



Sárgadinnyés joghurttorta
Hozzávalók: (18 cm-es tortaformához)
A piskótához:
2 tojás
2 evőkanál eritrit
2 evőkanál dió
1 kiskanál útifűmaghéj

A sárgadinnyés joghurtkrémhez:
400 g görög joghurt
200 g sárgadinnye pürésítve
100 g sárgadinnye darabolva
édesítő ízlés szerint
20 g zselatin

Díszítéshez:
1 kis szelet sárgadinnye

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat az eritrittel habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény tojáshabot. Ezután hozzáadjuk a diót és az útifűmaghéjat, majd laza mozdulatokkal belekeverjük. Egy 18 cm-es tortaformát sütőpapírral kibéleljük majd a diós piskótamasszát egy spatulával egyenletesen belesimítjuk. A piskótát előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

A görög joghurtot az eritrittel kikeverjük, majd hozzáöntjük a sárgadinnye pürét és az egészet összekeverjük. Ezután a krémbe belekeverjük a sárgadinnyedarabkákat is.  A zselatinra kevés vizet öntünk, hagyjuk megduzzadni. Ezt követően a zselatint kis lángon meglangyosítjuk, majd belekeverjük a sárgadinnyés joghurtba. A kihűlt piskótára ráöntjük a sárgadinnyés joghurtkémet és néhány órára hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor a tetejét egy kis szelet sárgadinnyével díszítjük. 






2 megjegyzés:

  1. Nem baj ha kicsit részesek a szeletek, fő hogy nagyon finom, könnyed nyári torta volt :-)

    VálaszTörlés