2019. augusztus 25., vasárnap

Chiapuding áfonyás joghurttal

Ahogy korábban írtam a chiapuding szuper édesség és rengeteg variációja létezik. Nemrég meggyes joghurttal készítettem, most áfonyással. Mindkét változat finom és jó szívvel ajánlom őket. :)


Chiapuding áfonyás joghurttal
Hozzávalók: (1 pohárhoz)
A chiapudinghoz:
2 dl tej
3 evőkanál chia mag
édesítő ízlés szerint (eritritet használtam)

Az áfonyás joghurthoz:
200 g görög joghurt
100 g áfonya
édesítő ízlés szerint  (eritritet használtam)

Díszítéshez:
néhány szem áfonya

Elkészítés:
A kimért tejbe belekeverjük az édesítőt és a chiamagot, majd alaposan elkeverjük és egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy a magok megduzzadjanak.

Másnap a megmosott áfonyát botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk az édesítőt majd alacsony lángon felfőzzük. Az áfonyaszószt összekeverjük a görög joghurttal.  A pohár aljára tesszük a chiapuding felét majd rákanalazzuk az áfonyás joghurt felét, majd rátesszük a maradék chiapudingot, végül az áfonyás joghurttal fejezzük be a rétegezést. Díszítésként néhány szem áfonyát teszünk a tetejére.


4 megjegyzés: