2019. február 12., kedd

Sütőtökös sajttorta

Volt egy sütőtököm, megsütöttem, de nem volt túl édes, így sajttortában végezte. Nagyon szuper lett! A blogomon szerepel már egy  sütőtökös sajttorta, itt találjátok. Ez kisebb, 18 cm-es formában készült.





Sütőtökös sajttorta
A tésztához:
120 g teljes kiőrlés darált keksz
1 evőkanál kakaó
60 g vaj
40 g porrá őrölt eritrit

A krémhez:
250 g mascarpone
250 g sütőtökpüré
1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
60 g eritrit
1 tojás
1 evőkanál útifűmaghéj (helyette keményítő is használható)

A tetejére:
1 marék tökmag

Elkészítés:
A darált kekszet, a kakaót, a vajat és az eritritet egy nagy tálba kimérjük és összegyúrjuk. Egy 18 cm-es tortaformát kivajazunk, majd a tésztát belenyomkodjuk. A kekszalapot 5 percig elősütjük.
A mascarponét simára keverjük a sütőtökpürével, az eritrittel és a mézeskalács fűszerkeverékkel. Ezt követően hozzáadjuk az egész tojást, majd az útifűmaghéjat is belekeverjük. A krémet ráöntjük a kissé elősütött tésztára, a tetejét pedig megszórjuk tökmaggal.
Ezután a sajttortát betesszük a sütőbe és kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha megsült, megvárjuk, amíg kihűl és szeleteljük.


4 megjegyzés: