Íme az elmaradásom: sajtos-magvas keksz. Még áprilisban készítettem ezt a finom sós ropogtatnivalót. Csak ajánlani tudom.
Sajtos-magvas keksz
Hozzávalók:
250 g liszt (200 g teljes kiőrlésű liszt, 50 g fehér liszt)
100 g vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
60 g sajt
25 g szezámmag
25 g lenmag
1 tojás
1-2 evőkanál víz
Elkészítés:
A kétféle lisztet, a sót, a sütőport, a reszelt sajtot és a magvakat egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáreszeljük a vajat, gyors mozdulatokkal morzsás állagúra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást és a vizet, összegyúrjuk és tésztává dolgozzuk. Cipóvá formázzuk és hűtőben 30 percet pihentetjük.
A tésztát lisztezett
deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, háromszög formára szaggatjuk.
A kekszeket
sütőpapíros tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Finom ropogtatni való lehetett, és a formájuk is nagyon mutatós, nem a megszokott :-)
VálaszTörlésKöszönöm. :) A sütiknél igyekszem az ízen kívül a formára is figyelmet fordítani.
VálaszTörlésJól néz ki :)
VálaszTörlés