2017. augusztus 23., szerda

Mogyoróvajas puffasztott amarántos keksz

A blogokon szörfölve akadt meg a szemem ezen a kekszen, annyit változtattam a recepten, hogy a puffasztott rizst puffasztott amarántra cseréltem és dupláztam a mennyiségét. Ja és teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készítettem, hogy egészségesebb legyen. Egyszerű, finom keksz lett. A reggeli kávé, tea csodálatos kísérője lehet. :)

Mogyoróvajas puffasztott amarántos keksz
Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg puffasztott amaránt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
10 dkg mogyoróvaj
2 tojás
1 vaníliás cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
egy csipet só

Elkészítés:
Habosra keverjük a margarint a cukorral, majd belekeverjük a tojásokat, a vaníliás cukrot, a csipet sót, végül a mogyoróvajat. Ha mindent elkevertünk, akkor beleszórjuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd alaposan összedolgozzuk. Ha eldolgoztuk benne a lisztet is, akkor mehet bele a puffasztott amaránt is. A tészta állaga olyan, ha kiveszünk egy darabkát és összenyomkodjuk, akkor az úgy is marad.

1,5 dkg-os darabkákat veszünk ki a tésztából, amelyeket golyóvá formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a golyókat, majd ellapítjuk őket. Az elkészült kekszeket 190 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben (gázon élénk tűznél) 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A kész keksz lezárt dobozban eltartható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése