2017. február 3., péntek

Kókuszos pite

Volt a hűtőben egy doboz isteni görög joghurt, majd keresgélni kezdtem, hogy milyen süti legyen belőle.  A neten kutakodva találtam rá erre a receptre. Annyira megtetszett a készítésmódja és az egyszerűsége, hogy úgy döntöttem egy tesztelést megér. Múlt hét közepén el is készítettem apróbb módosításokkal. Azt kell mondjam isteni lett, teljesen levett a lábamról ez a kókuszos pite. Máskor is készítem, mert nagyon ízlett. :)


Kókuszos pite
Hozzávalók:
A tésztához:
18 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
3 csapott evőkanál kókuszreszelék
1 teáskanál sütőpor
5 evőkanál cukor
10 dkg hideg margarin
2 tojás sárgája
egy csipet só

A kókuszos krémhez:
2 tojásfehérje
5 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
4 dl görög joghurt
3 evőkanál keményítő
3 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:
A tésztához a lisztet, a kókuszreszeléket, a sütőport, a cukrot és a csipet sót elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a két tojássárgáját. Amíg elkészítjük a krémet, a tésztát a hűtőbe tesszük pihenni.

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a görög joghurtot, a vaníliás cukrot, a kókuszreszeléket és a keményítőt. Jól elkeverjük a krémet.

Egy kisebb méretű tepsit kivajazunk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, behelyezzük a kivajazott tepsibe, majd a krémet elterítjük rajta. A sütőbe rakás után 15 perccel a süti tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk, majd visszatoljuk a sütőbe sülni és még 15 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd kockára vágva tálaljuk.



1 megjegyzés:

  1. De fincsi lehet, ezzel a szép magas kókuszos-joghurtos tetejével! Mint a frissen lehullott hó :-) Nagyon guszta....

    VálaszTörlés