Ez a répatorta még húsvétra készült, de bármikor elkészíthető, mert szuper. Saját recept alapján készült, én magam kísérleteztem ki az arányokat, mert a korábbi répás próbálkozásaim nem jöttek be, tömör, nedves tészta lett belőlük. Ez viszont könnyű, puha és nagyon finom. A tésztába dió és fahéj is került, egyszerűen tökéletes lett. A fahéjas mascarponétól pedig mennyei. Próbáljátok ki, garantáltan elfogy pillanatok alatt. :)
Répatorta fahéjas mascarponéval
Hozzávalók: (18-cm-es tortaformához)
A tésztához:
3 tojás
10 dkg cukor
20 dkg liszt
5 evőkanál olaj
5 dkg darált dió
1 kiskanál fahéj
fél csomag sütőpor
egy csipet só
120 g reszelt répa (1 közepes méretű répa)
A fahéjas mascarponéhoz:
250 g mascarpone
porcukor ízlés szerint
1 tasak vaníliás cukor
2 kiskanál fahéj
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a diót, a fahéjat, a sót és a sütőport.
Egy másik tálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Ezt követően hozzákeverjük az olajat is. A tojásos részbe beleforgatjuk a száraz hozzávalókat. A répát lereszeljük, és a tésztához forgatjuk.
Egy 18cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, majd beleöntjük a répatorta tésztáját. Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Hűtjük.
A mázhoz összekeverjük a mascarponét a fahéjjal, a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral.
A kész répatortát két lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a fahéjas mascarponéval, ráhelyezzük a felső lapot, majd a tetejére is kenünk.
De finom lehet, nagyon ügyes vagy! Nekem is van egy jó répatorta receptem, a hozzávalók hasonlók, mint nálad, csak nekem kicsit több a répa benne :-) Arra én citrommázat szoktam tenni. A mascarpone-val nagyon fincsi lehet!
VálaszTörlésRemek torta :))
VálaszTörlésNagyon finom lehet ez a torta! :)
VálaszTörlés