2020. szeptember 6., vasárnap

Tökmaglisztes kuglóf

A tökmagliszt nemcsak különleges színt, hanem különleges ízt is ad ennek a kuglófnak. Csökkentett szénhidráttartalmú liszttel próbáltam diétásabbá tenni és cukrot sem tartalmaz. Nem túl édes, de nagyon finom. :)


Tökmaglisztes kuglóf
Hozzávalók: (18 cm-es formához)
70 g csökkentett szénhidráttartalamú liszt (Diabestar)
30 g tökmagliszt
30 g eritrit
egy csipet só
1 teáskanál sütőpor
2 tojás
3 evőkanál olaj
1 dl víz

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. 
A szénhidrátcsökkenetett lisztet, a tökmaglisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. 
A tojások sárgáját az eritrittel habosra keverjük, majd a vizet és az olajat is hozzákeverjük. Ezután a tökmaglisztes elegyet beledolgozzuk a tojásos részbe. A tésztába óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük és tűpróbáig sütjük.
 

2 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon jó színe lett, és biztos fincsi is 😊

    VálaszTörlés
  2. Nekem is meg kellene próbálnom a diétás liszteket. Nagyon jól néz ki a süti, nem látszik, hogy más, mint a megszokott.

    VálaszTörlés