2018. július 12., csütörtök

Banános-diós kevert süti meggyel

Egy egészséges, teljes kiőrlésű kevert sütit hoztam, amely nem túl édes. Cukormentes, a sütemény édességét és szaftosságát a pürésített banán adja.



Banános-diós kevert süti meggyel
Hozzávalók: (20x10-es püspökkenyérformához)
A kevert tésztához:
7,5 dkg darált dió
12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 banán pürésítve
3 evőkanál olaj
3 tojás
1 kiskanál sütőpor

15-20 dkg meggy

Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet a diót és a sütőport.  Egy tálban a banánokat botmixerrel pürésítjük. A tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a banánpürét,  az olajat, majd beleforgatjuk a diós-sütőporos lisztet és az egészet egynemű masszává dolgozzuk. A kevert tésztába belekeverjük a magozott meggyet.
Egy 20x10-es püspökkenyérformába sütőpapírt teszünk és belesimítjuk a tésztát. A süteményt előmelegített sütőben 25-30 percig tűpróbáig sütjük.


5 megjegyzés:

  1. Tetszik, azért is, mert nem túl édes! :-) Meg aztán minden jó van benne, csakis finom lehet! :-)

    VálaszTörlés
  2. De finom lehet, nagyon szeretem a banánt, frissen is, és sütikbe is :-)

    VálaszTörlés
  3. Jól néz ki azzal a sok meggyel a belsejében!

    VálaszTörlés