2017. június 17., szombat

Epres-mascarponés joghurttorta

A világ egyik legfinomabb gyümölcse az eper, amiből a világ legfinomabb sütijei készülnek. Most egy isteni epres joghurttortát hoztam Nektek, amit nagyon könnyű elkészíteni és biztos mindenkinek ízleni fog. :) Én imádtam! Egyszerre több szeletet is ettem belőle, mivel a piskótája nagyon diétás, zabpehelylisztettel és 0 kalóriás eritritettel készült.

Epres-mascarponés joghurttorta
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
4 evőkanál zabpehelyliszt
4 evőkanál eritrit (helyettesíthető cukorral, nyírfacukorral)

Az epres joghurtos krémhez:
500 g joghurt
500 g eper
250 g mascarpone
100 g porcukor
20 g zselatin

Díszítéshez:
eper

Elkészítés: 
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat az eritrittel habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habot. Ezután hozzászitáljuk a zabpehelylisztet, majd laza mozdulatokkal belekeverjük. Egy tortaformát kizsírozunk, kilisztezünk majd a masszát egy spatulával egyenletesen belesimítjuk. A piskótát előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

Az epret megmossuk és botmixer segítségével pürésítjük. A joghurtot a mascarponéval és a porcukorral kikeverjük, majd hozzáöntjük az eperpürét és az egészet összekeverjük. A zselatint egy kis lábasba szórjuk, ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje és hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ezt követően a zselatint kis lángon meglangyosítjuk, majd belekeverjük a joghurtkrémbe. Ezután a krémet ráöntjük a kihűlt piskótalapra. A tortát hűtőbe tesszük, majd 2-3 óra múlva szeletelhető. A torta tetejét eperszemekkel díszítjük.




14 megjegyzés: