Mákos gubát készíteni nagyon egyszerű! Egy kisadag van a képen. Mennyiséget most nem írok, csak az elkészítés módját.
Mákos guba
Hozzávalók:
szikkadt kifli
tej
folyékony édesítő
vaníliaesszencia
citrom reszelt héja
darált eritrit
darált mák
tálaláshoz: vaníliasodó
Elkészítés:
A darált mákot és a darált eritritet egy tálban összekeverjük.
Karikákra vágjuk a kiflit és egy nagy tálba helyezzük.
A vaníliaeszenciát, a folyékony édesítőt és a reszelt citromhéjat elkeverjük a tejben. Ráötjük a keveréket a kiflikarikákra, majd rászórjuk a mákkeveréket és óvatosan átkeverjük, hogy a kiflidarabok ne törjenek össze. Egy hőálló tálba helyezzük. Sütőbe (180 fokra) tesszük és 15 percig sütjük.
Vaníliasodóval tálaljuk.
Finomat sütöttél, mi is szeretjük, de valahogy mégis ritkán készül ☺️.
VálaszTörlésKöszönöm. :)
TörlésDe jól néz ki! Kedvet kaptam próbát tenni vele- mi nem szoktunk mákos gubát készíteni, de ezen változtatni kéne.
VálaszTörlésAdvent, karácsony mindjárt itt van! Készítsd el bátran! :)
TörlésNagy kedvenc nálunk is és csak is így, vanília sodóval! :-)
VálaszTörlésKöszi. :))) Egyetértünk!
Törlés