2016. október 19., szerda

Reszelt almás

Almaszezon van, és mi nagyon sok almát fogyasztunk. Sokszor készül belőle süti is. Most egy habos-almás finomságot mutatok. Omlós tésztaréteg között alma és édes tojáshab. :) Érdemes kipróbálni. :)


Reszelt almás
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt (nálam 20 dkg finomliszt, 20  dkg teljes kiőrlésű búzaliszt)
20 dkg margarin
12 dkg cukor
4 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez:
fél kiló alma
4 kanál cukor
fahéj ízlés szerint
1-2 kanál búzadara

A habhoz:
4 tojás fehérje
10 dkg cukor


Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, és a levétől kinyomkodjuk. Cukorral és fahéjjal ízesítjük. 
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a sót és a lisztet, majd tésztává gyúrjuk. 
A tésztát 30 percig hűvös helyen pihentetjük, majd két részre osztjuk, az egyik részt kinyújtjuk, és tepsibe tesszük.
A tésztát megszórjuk búzadarával, majd egyenletesen elsimítjuk a fahéjas almát.
Tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, és az alma tetejére simítjuk. 
A tészta másik felét nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a habra. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórhatjuk.



1 megjegyzés: