2016. október 12., szerda

Banános chia puding



Aki egy kicsit is követi az egészségtudatos trendeket, az biztosan találkozott már a chia pudinggal, hiszen nagyon népszerű az utóbbi időben.  Már párszor készítettem, és nagyon ízlett, most eljött az idő, hogy a blogra is felkerüljön. Nagyon egyszerű elkészíteni, nem igényel főzést. A magokat belekeverjük a tejbe, egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd reggelre zselés állagúvá válik és már ehetjük is. Nagyon egészséges, mivel sok vitamint, ásványi anyagot és fehérjét tartalmaz. Diétázóknak is kiváló, mert cukormentes, alacsony a kalóriatartalma és hamar eltelít. Én most banánosat csináltam, de sokféle variáció készíthető. :)


Banános chia puding
Hozzávalók:
2 dl tej
1 db érettebb banán
3 evőkanál chia mag

1 banán díszíteni

Elkészítés:
A banánt botmixerrel pürésítjük, majd elkeverjük a tejjel. A banános tejbe belekeverjük a chia magot, majd  egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a magok magukba szívják a folyadékot. Miután kivettük a hűtőből banánkarikákkal díszítve tálaljuk.


2 megjegyzés:

  1. Finom és egészséges! Guszták a képeid!
    A lányom is szokott ilyet csinálni, általában ő is banánost. Én málnás ízesítéssel készítettem egyszer, az annyira nem volt "egészséges", inkább csak finom :-)
    http://katalin-konyha.blogspot.hu/2016/08/malnas-chia-magos-puding-afonyas.html

    VálaszTörlés
  2. Próbálok egészséges ételeket, sütiket készíteni. :) Láttam és emlékszem is rá, tejszínnel rétegezted. Az is finom lehetett.

    VálaszTörlés