🍓 Imádom az epret! 🍓 Csak úgy önmagában egyszerre rengeteget meg tudok enni belőle és süteménybe is szívesen használom. A pünkösdi hosszú hétvégén ezt a túrós csodát készítettem friss eperrel. Könnyű gyümölcsös finomság, ami cukormentes, fehér liszt mentes, szóval az alakunkat se bántja. Ráadásul még mutatós is.
Epres túrókrémtorta
Hozzávalók: (20 cm-es tortaformához)
Kakaós piskótához:
4 tojás
3 evőkanál mandulaliszt
1 evőkanál kakaópor
4 evőkanál eritrit
Epres túrókrémhez:
500 g túró
300 g eper
200 ml habtejszín (Milli 35 % zsírtartalmút használtam)
édesítő ízlés szerint
15 g zselatin
Dekorációhoz:
oldalához: 15-20 dkg eper
tetejére: 15-20 dkg eper
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájákat az eritrittel habosra keverjük. Ezután a
tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan hozzáforgatjuk az édes
tojássárgájás részhez. A mandulalisztet és a kakaót összevegyítjük, majd belekeverjük. A kakaós piskótamasszát egy 20 cm-es tortaformába öntjük, majd
előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
(Tűpróba!)
A kakaós piskótát a tortaformába hagyjuk kihűlni. Az megmosott epreket félbevágjuk. Miután kihűlt a piskóta a tortakarika oldalát félbe
vágott eprekkel körberakosgatjuk.
A túrót áttörtjük. A hideg habtejszínből kemény habot verünk. Az epret botmixerrel pürésítjük. A túróhoz hozzáadjuk az eperpürét és az édesítőt, majd botmixerrel összedolgozzuk az egészet. Ezután az epres túrókrémhez hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot. A kimért zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd alacsony lángon meglangyosítjuk. A zselatint elkeverjük 2-3 evőkanál epres túrókrémmel, majd hozzáadjuk a többi krémhez. Ezután a krémet a tortaformában lévő piskótára öntjük és elsimítjuk. A tortát hűtőbe tesszük dermedni. Az a legjobb, ha egy éjszakát tölt a hűtőben. Másnap óvatosan eltávolítjuk a tortakarikát és a torta tetejét friss eperrel díszítjük.
A túrót áttörtjük. A hideg habtejszínből kemény habot verünk. Az epret botmixerrel pürésítjük. A túróhoz hozzáadjuk az eperpürét és az édesítőt, majd botmixerrel összedolgozzuk az egészet. Ezután az epres túrókrémhez hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot. A kimért zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd alacsony lángon meglangyosítjuk. A zselatint elkeverjük 2-3 evőkanál epres túrókrémmel, majd hozzáadjuk a többi krémhez. Ezután a krémet a tortaformában lévő piskótára öntjük és elsimítjuk. A tortát hűtőbe tesszük dermedni. Az a legjobb, ha egy éjszakát tölt a hűtőben. Másnap óvatosan eltávolítjuk a tortakarikát és a torta tetejét friss eperrel díszítjük.
Nagyon szép és igen finom lehetett! Annyira szeretem vagy inkább szeretném/mert még kicsit drága/ az epret hogy süteménybe sajnálom beletenni:)
VálaszTörlésKöszönöm, kedves Éva. :) Hát nem olcsó, de nagyon finom.
TörlésGyönyörű lett a tortád, és nagyon finom is lehetett a tésztája is, és a túrótöltelék is! Nagyon szépe tálaltad 😊
VálaszTörlésKöszönöm a kedves szavaidat, Katalin! Csodás volt! 😊
Törlés