2020. május 1., péntek

Chiapuding epres joghurttal

A chia mag nagyon jó rostforrás, szénhidrátszegény és nem okoz hirtelen vércukorszint-emelkedést. A belőle készülő pudingot reggelire nagyon szeretem.  Ez most epres joghurttal készült, amihez fagyasztott gyümölcsöt használtam. Lassacskán itt lesz a a friss eper is, azzal még finomabb lesz.



Chiapuding epres joghurttal
Hozzávalók:
A pudinghoz:
2 dl tej
3 evőkanál chia mag
édesítő ízlés szerint

Az epres joghurthoz:
200 g görög joghurt
150 g eper (nálam fagyasztott)
édesítő ízlés szerint

Díszítéshez:
néhány szem eper

Elkészítés:
A tejet és az édesítőt egy tálba tesszük. Az édes tejbe beleszórjuk a chia magot, majd alaposan elkeverjük. Lefedve hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy bezselésedjen. 
Az epret kiolvasztjuk és egy botmixerrel pürésítjük. Az eperpürét összekeverjük a görög joghurttal, majd ízlés szerint édesítjük. A kehely aljára teszünk a chia pudingot, majd ráhalmozzuk az epres joghurtot. Az édesség tetejét néhány szem eperrel díszítjük.





4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ez a legújabb pudingod is!

    VálaszTörlés
  2. Szeretem a pudingjaid képeit, most már rá kellene szánnom magam egy chiás változatra, hogy kipróbáljam. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves vagy, köszi! :) Hajrá, próbáld ki!

      Törlés