2020. február 6., csütörtök

Mascarponés túrótorta aszalt szilvával

A túrótorták tárháza kimeríthetetlen. Ezt a variációt a mascarpone teszi igazán krémessé, az alapja pedig zabpehelylisztből készült. Aszalt szilvadarabkákkal fokoztam az élvezeti értékét, de más aszalvánnyal is finom lesz.



Mascarponés túrótorta aszalt szilvával
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg zabpehelyliszt
7 dkg porcukor
1 kávéskanál sütőpor
7 dkg vaj
1 tojás

A túrókrémhez:
25 dkg túró
50 dkg mascarpone
140 g tejföl
15 dkg cukor
1 teáskanál vanília eszencia
3 egész tojás
3 evőkanál zabpehelyliszt
10 dkg aszalt szilva

Elkészítés:
Egy nagy tálba kimérjük a zabpehelylisztet, amihez hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, majd összekeverjük. Beletesszük a vajat, majd elmorzsoljuk a zabpehelylisztes keverékkel. Hozzáadjuk a tojást majd összegyúrjuk. 
Egy 20 cm-es tortaformát kivajazunk. A tésztát lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, majd beleigazítjuk a kivajazott formába. Egy villával megszurkáljuk a tésztát, majd előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
A túróhoz hozzáadjuk a mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a vanília eszenciát, a tojásokat majd az egészet robotgéppel összekeverjük.  A krémbe belekeverjük a zabpehelylisztet és a kis darabokra vágott aszalt szilvát. Ráöntjük a túrókrémet az elősütött alapra, majd 40-45 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, szeletelhetjük.



6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta az aszalt szilvával! A túrótortát valóban számtalan módon elkészíthetjük, csak egy közös van bennük, mindegyik nagyon finom 😋

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! Ez így van, a túrótorta minden változatban isteni.😋

      Törlés
  2. Mi is nagyon szeretjük a túrótortát gyümölccsel vagy gyümölccsel. :) Aszalt szilvával még nem jutott eszembe. Még sütve nem próbáltam, de már készülök. Nem lett nagyon száraz a z alja? A zabpehely liszt szereti a vizet.

    VálaszTörlés
  3. Próbáld ki sütve is a túrótortát, Ani! Finom lesz! Én is nagyon szeretem gyümölccsel a túrótortát, de ha nincs akkor aszalványokat használok. Linzerszerű a torta alja, nekünk nem volt száraz. A tészta állagát 1-2 evőkanál tejföllel lehet lágyítani.

    VálaszTörlés