2019. december 31., kedd

Túrós-lenmagos csillagok - Boldog új évet!


Van a blogom egy egyensúly tésztából készült túrós sajtos rúd. Finom, de egy kicsit zsírosnak találtam, ezért módosítottam rajta. Kevesebb vajat tettem bele, más formát kapott és lenmaggal szórtam meg a tetejét. Szezámmag is kerülhetett volna rá, az nekem most elfogyott.  Nemcsak nekem, hanem a családnak is ízlett az új változat. Mindkét süti méltó lezárása lehet ennek az évnek. Köszönöm, hogy velem vagytok, olvassátok a receptjeimet és néhányan még kedves megjegyzéseket is írtok.
Minden kedves blogolvasómnak boldog, eredményekben gazdag új évet kívánok! 🎉
 

Túrós-lenmagos csillagok
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg túró
25 dkg liszt
12 dkg vaj/margarin
1 tojás
1 kiskanál sütőpor
2 csapott kávéskanál só

Tetejére:
1 tojás a kenéshez
lenmag

Elkészítés:
A lisztet kimérjük és elkeverjük benne a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a túrót, a vajat, a tojássárgáját és az egészet összegyúrjuk. A tésztát fél óráig pihentetjük. 
Ha letelt a pihentetési idő, akkor lisztezett felületen kinyújtjuk, majd csillag alakú kiszúróformával kiszaggatjuk. A kiszúrt túrós csillagokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd a tetejüket felvert tojással lekenjük és lenmaggal megszórjuk. Az aprósütiket előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.


6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták, finomak lehetnek, mellettük jól telik majd a szilveszter!
    Csillagos ötös jár értük 😊😊😊

    VálaszTörlés
  2. Nekem is van egyensúlytésztás receptem. Tényleg lehetne könnyíteni. Na, majd legközelebb. Nagyon helyesek lettek a csillagok. Akár karácsonyi is lehetne. BÚÉK!

    VálaszTörlés
  3. Jól áll nekik a csillagforma! Hasonlót sütöttem én is szilveszterre, köménymaggal.
    Nagyon boldog új évet kívánok Neked!

    VálaszTörlés