2019. december 29., vasárnap

Kókuszgolyó

Remélem, hogy minden kedves olvasómnak jól telt az ünnep. Nálunk karácsonykor nem voltak sütihegyek, csak klasszikus sütik, bejgli és linzer, ahogy az előző bejegyzésemben láthattátok is. Szerintem felesleges ötvenféle süteményt és ételt készíteni, az ünnep lényege nem a nagy evés-ivás, hanem, hogy azokkal vagyunk, akiket szeretünk. Még az adventi időszakban készítettem ezt a retró édességnek számító kókuszgolyót. Rengetegszer csináltan már, de eddig valamilyen okból nem került fel a blogra. Most ezt pótolom. Az én kókuszgolyóimba mogyoróvaj is kerül, ezáltal még finomabb lesz.


Kókuszgolyó
Hozzávalók:
250 g darált háztartási keksz
40 g meggylekvár
100 g porcukor
60 g mogyoróvaj
20 g jó minőségű sötét holland kakaópor
2 evőkanál rum
kevés tej (amennyit felvesz)

A forgatáshoz:
Kókuszreszelék

Elkészítés:
Egy nagy tálba tesszük a darált háztartási kekszet, hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és az egészet jól elkeverjük. Belemérjük a lekvárt, a mogyoróvajat, a rumot és annyi tejet, hogy formálható legyen a massza. 
A masszából nedves kézzel golyókat készítünk és egyenként megforgatjuk őket kókuszreszelékben. Tányérra rakjuk a kókuszgolyókat, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett, a kókuszgolyó mindig jó választás 😊
    Boldog új évet kívánok sok szeretettel 2020-ra neked, és kedvese családodnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, viszont kívánom sok szeretettel! 😊

      Törlés